Leczo przepis

Składniki: 1 papryka czerwona, 4 kiełbasy zwykłe, 3 średnie cebule, 1 cukinia, margaryna do smażenia, przyprawy, 1 koncentrat pomidorowy, 6 łyżek mąki, pół szklanki wody.

Liczba porcji: 6

Przygotowanie: 30 min.

Oczekiwanie: 30 min

Paprykę, kiełbasę, cebulę i cukinie pokroić w kostkę. Margarynę rozpuścić w brytfance, wsypać posiekaną w kostkę cebule i zarumienić, następnie dodać paprykę, kiełbasę i cukinie.

Wszystko podsmażyć, dodać przyprawy do smaku, po 5 minutach zalać pół szklanki wody, zagotować. Dodać 4 łyżki koncentratu, gotować 5 minut. Następnie mąkę zmieszać z wodą, powoli mieszając zagęścić leczo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code